EnerSave BuildingMaster

EnerSave BuildingMaster är en energisparande värmeregulator för flerfamiljsfastigheter. Med BuildingMaster ställer du enkelt in den önskade inomhustemperaturen, resten sköter systemet.

På ett enkelt sätt får hela fastigheten en jämn och behaglig inomhustemperatur året runt samtidigt som energiförbrukningen minskar.

Rätt inomhustemperatur sparar energi
Många flerfamiljsfastigheter har problem att hålla rätt temperatur i lägenheterna. Ibland är det för kallt och ibland måste fönster och dörrar hållas öppna för att få ner temperaturen till rätt nivå.

Efter installation av en BuildingMaster har fastighetsägare runt om i Sverige lyckats sänka energikostnaderna väsentligt. Redan efter några månader ser du som fastighetsägare hur energiförbrukningen minskar. 

Enkelt handhavande 
Det traditionella sättet att reglersa värmen i en fastighet är att låta temperaturen utomhus styra den energi som tillförs lägenheten. Men det är inte bara temperaturen utomhus som påverkar hur mycket energi som behövs för att värma upp en fastighet. Vindens riktning och styrka samt solen har också en mycket stor påverkan. Fastigheter som enbart utgår från utomhustemperaturer riskerar därmed att bli för varma under våren och för kalla under höstmånaderna.

Innegivartekniken
BuildingMaster mäter fastighetens verkliga energibehov med hjälp av temperaturgivare som "trådlöst" kopplas in i ett antal utvalda lägenheter. Eftersom innegivarens signal överförs via det befintliga elnätet behöver man inte dra kabel mellan innegivarna och reglercentralen i pannrummet. BuildingMaster tillför sedan exakt rätt mängd energi för att hålla den önskade temperaturen i fastigheten. Det finns snart även ett nytt system med helt trådlösa innegivare.    

BuildingMaster används för alla vattenburna uppvärmningssystem, dvs fjärrvärme, olje-och gaspannor, elpannor och biopannor.


BuildingMaster - energisparande värmeregulator.

 

Produktblad och prisbilagor


 

För att få rätt temperatur i fastigheten är det bara den önskade inomhustemperaturen som behöver ändras. I regulatorns display visas alla de givare som kopplats till systemet.

Acma HP 4900 Four Seasons

Acma HP Four Seasons är en värmepump helt utan utomhusdel som jobbar med både luft/luft och frånluft samtidigt vilket ökar effektiviteten. Få friskluftsventilation och luftrening på köpet! Aggregatet är väl beprövat för att ventilera bort radon som är ett problem i många bostäder.

POLAR AIR - Aircondition / värmepump

Trött på värmen? Skaffa skön svalka i frisk luft! Installera själv en POLAR AIR AC-unit utan utomhusdel. Endast två hål i väggen och jordat eluttag (krävs därför ingen behörighet).

Radon problem?

Har ni problem med förhöjda radonvärden i ert hus? Då kan vi hjälpa er både med mätutrustning och en kombinerad lösning med vår Acma HP ventilationsvärmepumo och en radonsug.

Friskluftsventilation

Visste ni att vår Acma ventilationsvärmepump byter luft i en normalstor villa ca 20 gånger per dygn. Man får därmed in 200 m3 ren frisk luft varje timme.

Please publish modules in offcanvas position.